Nieuws      Jan Mesdag      Documentaire      CD      DVD      De makers      In de mediaDocumentaire Jan Mesdag zingt BrelHet album Jan Mesdag zingt Brel heeft ervoor gezorgd dat de stem van Jan Mesdag nog steeds geroemd wordt. De documentaire laat zien welke weg Jan heeft afgelegd om dit album te kunnen maken.


De film volgt Jan Mesdag tijdens de laatste tien jaar van zijn leven. Deze periode staat voor hem in het teken van de zoektocht naar zijn artistieke identiteit. Aan de hand van archiefbeelden van Jan wordt de kijker meegenomen naar het Amsterdam en New York van de jaren ’80. De theaterwereld in beide steden en de angst omtrent de nieuwe ziekte Aids vormen de achtergrond van Jans verhaal.


De grootste rol is weggelegd voor Jan zelf, die zijn eigen leven becommentarieert via brieven en audio-opnamen. Aan het woord komen verder Jans tweelingbroer Pieter, zijn goede vriendin Saskia van Basten Batenburg en zijn bovenbuurvrouw Adelheid Roosen. Pianist Nico van der Linden en de Amerikaanse pianist en zanger Steve Ross spreken over hun muzikale samenwerking met Jan.  1. Bekijk de trailer